25 Ιανουαρίου 2013

R is for Reading

 Ότι εκτίθεται στις σελίδες του είναι λίγο, μερικές σταγόνες από απέραντο ωκεανό! Κυρίως περιορίζεται στον κόσμο των φυτών και των ζώων. Για τα μεγαλεία λ.χ. του έναστρου ουρανού ή για τα βιολογικά μυστήρια του ανθρώπινου οργανισμού δε γίνεται λόγος. Και μόνο ένα βλέμμα στις λίγες "εικόνες" που περιγράφονται αρκεί για να γευθεί κανείς την άφθαστη καλλιτεχνία που μπορεί να συναντήσει στα δημιουργήματα. Όποιος ξέρει την αισθητική και τους κανόνες της θα διαπιστώσει ότι μέσα στη φύση τηρούνται όλοι οι νόμοι της. Κάθε κανονισμός της καλλιτεχνίας εφαρμόζεται εδώ με ακρίβεια...
...Ένας σπουδαίος ζωγράφος διακρίνεται και από τα χρώματα που χρησιμοποιεί. Δεν αρκεί όμως ο πλούτος των χρωμάτων. Απαιτείται και επιτυχημένος συνδυασμός, ταιριαχτές αντιθέσεις, ώστε να έχουμε ένα αρμονικό σύνολο χωρίς καμία χρωματική παραφωνία. Μια περιήγηση στο βασίλειο της δημιουργίας έχει να μας παρουσιάσει εξαίρετους ζωγραφικούς πίνακες με έκτακτο πλούτο και θαυμαστή αρμονία χρωμάτων. Η ανθρώπινη σοφία αποκαλύπτεται ταπεινά εμπρός στη σοφία του Δημιουργού, ομολογώντας τη δική της μικρότητα κι εκείνης την ανωτερότητα. Όποιος διαθέτει στοιχειώδη αγαθή προαίρεση και αθόλωτο μυαλό, περιεργαζόμενος και μελετώντας όσα αναφέρονται εδώ θα συγκλονιστεί από απέραντο θαυμασμό...  "Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας".
Δες κι εσύ σήμερα τον κόσμο γύρω σου και όσα προσπερνάς καθημερινά με άλλο μάτι! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις...!

1 σχόλιο:

  1. Σπουδαία η ανάρτησή σου, σοφά λόγια που έγραψαν φωτισμένοι άνθρωποι.
    Καλή εβδομάδα , έχω κάτι για σένα στο σπίτι μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...