06 Νοεμβρίου 2015

Λικέρ ρόδι

Τελευταία έπεσαν στα χέρια μου κάτι κατακόκκινα και γλυκά ρόδια που δεν μπορούσα να τα αφήσω έτσι. Προτιμούσα βέβαια να φαγωθούν όλα φρέσκα όπως ήταν γιατί σπάνια βρίσκεις τέτοια, αλλά είπα να θυσιάσω κάποια για να κάνω λικέρ που όλο το αναβάλλω. Διάλεξα την πιο εύκολη συνταγή που βρήκα ψάχνοντας και την επόμενη μέρα το λικέρ μου ήταν έτοιμο. 


Λικέρ ρόδι
1 ποτήρι σπόρους ροδιού
1 ποτήρι ούζο ή τσίπουρο ή βότκα ή κονιάκ (διάλεξε!)
1 ποτήρι ζάχαρη

Καθαρίζεις όσα ρόδια χρειάζεται μέχρι να έχεις την επιθυμητή ποσότητα και ρίχνεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα ώσπου να αρχίσουν να βράζουν. Κλείνεις τη φωτιά και τα αφήνεις εκεί σκεπασμένα για ένα 24ωρο. Στη συνέχεια τα σουρώνεις και το λικέρ σου είναι ετοιμο!



Τι θα άλλαζα την επόμενη φορά που θα το φτιάξω;
  • Το συγκεκριμένο έγινε με ούζο αλλά αν δε σου αρέσει το ούζο όπως εμένα, δε θα σου αρέσει και το λικέρ. Αν είχα όταν το έφτιαξα θα προτιμούσα τσίπουρο ή βότκα.
  • Το έβρασα λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε γιατί ήλπιζα να εξατμιστεί λίγο η έντονη μυρωδιά του ούζου αλλά μην το κάνεις γιατί έγινε λίγο παραπάνω πηχτό από ότι θα το ήθελα.
  • Αν είναι πολύ γλυκά τα ρόδια ρίξε λιγότερη ζάχαρη, με το ένα ποτήρι το λικέρ από αυτά τα ρόδια μου ήρθε αρκετά γλυκό.   
Ωστόσο είναι στη γεύση του καθενός οπότε πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου για να δεις πως σου αρέσει. Άλλοι προσθέτουν και αρωματικά μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο), εγώ προτιμώ σκέτα τα φρούτα με τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Επίσης περίμενα τόσο κατακόκκινα ρόδια να βγάλουν πιο έντονο χρώμα αλλά δεν έγινε... βγήκε ροζ! Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη απόπειρα!

 Κι αν θέλεις να μάθεις για τα οφέλη του ροδιού για δες τι έχουν να σου προσφέρουν αυτοί οι μικροί κόκκινοι σπόροι:
 
via
 
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, ακόμη και αναμεμειγμένο με αλκόολ, διατηρεί τις περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, ανακουφίζει από τον πυρετό και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά εάν είναι κρυολογημένα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό. Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με χυμό σταφυλιού. - See more at: http://www.e-rodi.gr/site/%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/#sthash.yRvdIczx.dpuf
Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, ανακουφίζει από τον πυρετό και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά εάν είναι κρυολογημένα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό. Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με χυμό σταφυλιού. - See more at: http://www.e-rodi.gr/site/%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/#sthash.yRvdIczx.dpuf
Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, ανακουφίζει από τον πυρετό και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση.  Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά αν είναι κρυολογημένα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό. Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με χυμό σταφυλιού.  
Τα οφέλη του δε σταματούν εδώ καθώς έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ, βοηθά στην καλή ποιότητα των δοντιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και πολλά πολλά ακόμα που έρχονται να επιβεβαιώσουν τους αρχαίους έλληνες ιατρούς που το θεωρούσαν φρούτο θαυματουργό! 
Πηγές: www.e-rodi.gr, www.queen.gr
Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, ανακουφίζει από τον πυρετό και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά εάν είναι κρυολογημένα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό. Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με χυμό σταφυλιού. - See more at: http://www.e-rodi.gr/site/%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/#sthash.yRvdIczx.dpuf

3 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με την παραγωγή λικέρ αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που σου φωνάζει "Δοκίμασε με"!!!
    Ευχαριστούμε
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I love much " grenade," when i living in Congo, we have a tree of this fruit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Have a nice week, greeting from Belgium

    Blog Mons my city in Belgium: http://louisette.eklablog.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...