30 Μαΐου 2016

Η καρυδόπιτα αλλιώς

Πως αλλιώς θα μου πεις... με κολοκυθάκια θα σου πω! Ένα συστατικό στη συνταγή που θα κάνει τη διαφορά γιατί θα διατηρήσει το γλυκό υγρό και ζουμερό χωρίς να στεγνώσει. Ούτε εμένα μου άρεσε η ιδέα της νέας προσθήκης στην αρχή αλλά αφού τη δοκίμασα είπα να τη μοιραστώ και μαζί σου! :)




Η πετυχημένη συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη "Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις". Αν θέλεις να τη δοκιμάσεις κι εσύ αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείς:

 200γρ. καρύδια τριμμένα
280γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες

Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα ταψάκι ψήνουμε τα καρύδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10' και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη να κρυώσει.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα στερεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  • Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στα υγρά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε στο μείγμα τα κολοκυθάκια και τα καρύδια.
  • Ψήνουμε σε ταψάκι 30x24 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45'-50' και κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκε.
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφερουσα παραλλαγη της καρυδοπιτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραία φαινεται και χορταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α,χα.... Τι ακούω; Κολοκύθι σε καρυδόπιτα!!!
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή...
    Φιλάκια και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...